Wat is er te doen

Hieronder zie je een kaartje met daarop de locaties waar leuke dingen te doen zijn. Onder het kaartje vind je een beschrijving van een aantal leuke activiteiten.


Fietsen

Er zijn veel fietsroutes uitgezet meestal voor mountainbikes. Maar ook met de gewone fiets of de racefiets kan er heel wat gefietst worden. Door de bergen gaan verschillende routes met flinke klimmen maar er zijn ook grote stukken vlak.

Paardrijden

In Polen is een manege alwaar paarden gehuurd kunnen worden voor tochten door de bergen en bossen. Dit kost ongeveer 10 euro per uur (met gids).
Bezoek de website van Andrzej Durda voor meer informatie. Je kan daar ook een kamer huren als je tochten van meerder dagen wilt maken.

Klimmen

Er kan geklommen worden in de heuvels (tot 1000 meter) en ook afdalen van rotsen is mogelijk.

Zwemmen

Er zijn een aantal natuurmeren in de buurt waar gezwommen kan worden. Op 8 km afstand is er een nieuwe openlucht zwembad met tennisbanen.

Touristische plekken

Op zon 20 km ligt Teplice. Hier zijn de beroemde Adsprach/Teplice rots formaties. Dit is een bijzondere plek zeer zeker de moeite waard. Er zijn verschillende kastelen en oude kerken in de buurt op de meest mooie plekken.

Winkelen

In Broumov zijn een groot aantal winkels waaronder een grote supermarkt (de Lidl). Er is Broumov een groot plein waar alle winkels aan liggen oa. electronica, stoffen, gereedschap, apotheek, drogist, verf, fietsen, autospullen, tabak, drank, tijdschriften, speelgoed etc. In Broumov kom je met de fiets (vlak en in 15 minuten, lopen ca 1 uur) of met de regiobus.
Op ongeveer acht km afstand in Nowa Ruda (Polen) zijn ook veel winkels en elke ochtend is daar een markt.

Spelonken

Doordat de bergen ontstaan zijn uit het omhoogduwen van de grond eeuwen terug zijn er bijzondere ketens onstaan. Er staan veel rotsen overeind wat een vreemd maar bijzonder gezicht is Veel van deze overeindstaande rotsen zijn omgevallen en vormen nu allerlei soorten spelonken waardoor geklommen kan worden. Het zijn grotten geworden.

Skie├źn

In de buurt (zo`n 6 km) zijn een aantal kleine skiliften en afdalingen waar de plaatselijk bevolking skiet. Voor de langere afdalingen moet er wat verder gereden worden (30 km). Dit is het bekende skigebied in het reuzengebergte.

Langlaufen

Vanuit de boerderij kan er al begonnen worden met langlaufen en er zijn ook routes uitgezet.

Uit eten

In de buurt kan er veel gegeten worden. Er zijn veel goedkope restaurants en ook een paar duurdere doch deze zijn nog steeds heel goedkoop. Voor zo`n 150 kronen (5 euro)pp kan je eten en drinken. Drank kost zo`n 20 kronen (0,70 ct).
De dichtsbijzijnde (op 500 meter) is in otovice zelf met een terras waar ook wat gedronken kan worden.

Reizen met de trein en de bus

De trein stopt in Broumov op 5 km van Villa Strooikaas. Dit is het eindstation van de trein van Mezimesti (grens). Dit is een boemeltreintje en gaat niet erg hard maar wel leuk. Er zijn goede connecties met de rest van het land en Praag. De bus naar Broumov stopt op 200 meter.

Naar Praag en andere steden

De trein naar Praag duurt zo`n 4 a 5 uur. Met de bus ruim drie uur. Allebei zijn ze zeer goedkoop. Er kan al vroeg vertrokken worden zodat een dagje Praag tot de mogelijkheden behoort. Hradec Kralova is een grote stad op 1,5 uur met de bus/trein/auto. Nachod ligt op 45 minuten.