Vakantie naar villa Strooikaas in Tsjechië

Wij zijn Hans en Rudi Brussee. Wij werken al vele jaren voor de Gemiva –SVG Groep op verschillende locaties. In 2003 hebben wij een oude grote boerderij gekocht en deze geheel verbouwd tot woon- en muziekplek. In 2007 zijn we begonnen met vakanties aan te bieden aan cliënten van de Gemiva-SVG Groep en ook aan vrienden, families en groepen. Hans woont met zijn gezin in een oude kerk midden in de bossen op 20 km afstand.

Wat is Villa Strooikaas

Villa Strooikaas is een oude boerderij uit 1850 en ligt in het Noord Oosten van Tsjechië midden in een natuurgebied in het kleine dorpje Otovice vlakbij de grens met Polen. Villa Strooikaas heeft 7 slaapkamers, een grote eetkeuken, huiskamer, 2 badkamers en een groot appartement waar Hans en Rudi zelf wonen met hun gezin. Verder is er een muziekstudio in de Villa en de Strooizaal welke gebruikt wordt voor feestjes, dansavonden, diners, meditatie, sport, biljarten en muziek maken. Er is een ook hele grote zolder welke gebruikt wordt voor tafeltennis en waar allerlei spullen liggen. Leuk om rond te neuzen.

Rondom Villa Strooikaas

Bij Villa Strooikaas hoort een groot landgoed met een grasveld waarop een grote trampoline staat en waar van allerlei sporten gedaan worden zoals badminton, basketbal en voetbal. Er is een groentetuin en een fruittuin met aalbessen , bramen en aardbeien waar we zelf jam van maken. Er is ook een boomgaard met appels, peren, kersen en pruimen waar we veel van plukken voor taarten en zelfgemaakte jam. Er hoort een stukje bos bij waar hout gesprokkeld wordt voor het grote kampvuur wat elke avond brand. Bij het kampvuur wordt muziek gemaakt, lekker gekletst, barbecueën etc. Er wordt muziek gemaakt in de Strooizaal. Er staat een drumstel, gitaar, versterkers, orgels, synthesizers en microfoons. Je kunt met de hond wandelen. Hij heet Mozel en gaat altijd mee.

Wat kan je er doen

Je kan fietsen en wandelen en mooie tochten maken. Ook de bus en treinstation zijn vlakbij. Op 5 km is de stad Broumov. Dit heeft een mooi plein en veel winkels. Daar kan je ook lekker en goedkoop uit eten gaan en er zijn veel terrasjes. In de buurt zijn ook natuurmeren om te zwemmen en te vissen. Er is ook een openlucht en een overdekt zwembad met een bowlingbaan. Je kan op een groot meer waterfietsen en daarna heerlijk langs het water dineren. Je kan er in de winter skiën en langlaufen. Er ligt meestal wel sneeuw. Vlakbij liggen de Broumovski heuvels tot 1000 meter. Dit is een indrukwekkend natuurgebied met grote rotspartijen en mooie vergezichten. Met de auto zijn er veel leuke plaatsen te bezichtigen in Tsjechië en Polen. Oude kloosters, kathedralen, kastelen etc. Praag ligt op 3 uur rijden dus behoort ook tot de mogelijkheden. Je kan paardrijden of een sjees huren en door de bossen rijden. Ook zweefvliegen behoort tot de mogelijkheden.

Voor wie is het geschikt

Voor iedereen, maar als je moeilijk ter been bent kan je je niet zo makkelijk zelfstandig bewegen. Het is wat glooiend en hobbelig. Houd je van wandelen, fietsen, zwemmen en van de natuur dan heb je het prima naar je zin. Houd je van in de zon zitten met een drankje dan kan dat ook. Het is daar vaak mooi weer. Vind je het leuk om in de tuin te werken of hout te hakken dan kom je aan je trekken. Vind je het leuk om muziek te maken dan is dit de plek voor jou. Houd je van kastelen en oude gebouwen te bezoeken dan vind je hier wat je zoekt. Wil je 's nachts naar de sterren kijken dan kan je ze hier zien. Houd je van een warm kampvuur met een drankje en leuke meezingliedjes dan verveel je je hier niet. Wil je graag soms alleen zijn dan kan dat hier. Wil je Yoga of meditatie doen dan kan dat ook. Kortom alles is mogelijk.

Er naar toe

We rijden met de Strooibus en doen er twee dagen over. De reistijd totaal is 14 uur en de afstand is 1050 km. Op de heenreis is er een overnachting in een hotel. Ook met het vliegtuig kan. Dit gaat via Praag en dan is er geen overnachting in een hotel bij. Eventueel kan er dan een dagje Praag aan vastgekoppeld worden. Je wordt thuis opgehaald en ook weer thuis gebracht. De terugweg gaat ook meestal in twee dagen maar kan ook in 1 dag gedaan worden.

Grote van de groep en het verblijf

Maximaal 6 personen en 2 begeleiders. Iedereen heeft een eigen kamer,maar je mag ook met z'n tweeën op een kamer.

Wat kost het

het kost 1490 euro pp voor 14 dagen bij 6 deelnemers. Dit is inclusief reis met de auto of vliegtuig, uitstapjes, verblijf, eten, drinken en 24 uurs begeleiding . Neem 100 euro zakgeld mee. Als je langer of korter wilt blijven komen er kosten bij of af. Je kan ook eigen begeleiding meenemen of familie of vrienden. Alleen een kamer huren kan ook altijd. Dit kost 140 euro per 2 persoonskamer per week.

Informatie en opgeven

Informatie via deze website en opgeven via rudiboy@casema.nl of bellen met Rudi: 06 38512389